Østens Visdom

KrishnaI Summit Lighthouse ærer vi Østens Visdom, som den bl.a. er overleveret og nedskrevet i "De Hellige Vedaer" og det store epos Mahabharatha, som også indeholder det store hellige skrift Bhagavadgita. I Bhagavadgita møder vi den landsforviste prins Arjuna, som af guden Krishna overbevises om reinkarnationens ring: karma og genfødsel. Derved bliver han af  kærlighed til sin lærer og guru: Krishna, i stand til at udføre sit livs mission, at slå sine fætre, som har frarøvet ham tronen, og derved vende tilbage til sit rette embede som konge og regent af landet.

I hinduistisk tro repræsenterer Krishna, Kristus. Kristus er individualiseret for hver enkelt af os i vores Hellige Kristus Selv, som våger over os, på samme måde som Krishna, der gjorde sig til vognstyrer for Arjuna i det store slag på sletten Kurukshetra. Kristus skal styre vor fire heste foran vognen. Disse fire heste symboliserer vore fire lavere legemer: i kristen terminologi vort væsen, sind, følelse og hjerte – og i fysikken som ild, luft, vand og jord.

Vedaerne  er en betegnelse for de ældste de religiøse skrifter bevaret fra Indien. Teksterne bruges stadig som de hellige skrifter i hinduismen. De består af de fire samhitras: Rigveda, Samaveda, Yajurveda of Arharaveda. De består hovedsalig af hymner der priser de forskellige Guder i det hinduistiske hierarki. De stammer tilbage fra 1400 f. Kr.Vedaerne er skrevet på vedisk, en ældre form af det klassiskeindiske skriftsprog sanskrit. 

Den hellige treenige Gud, hedder Brahman, Vishnu og Shiva, repræsenterende Fader, Søn og Helligånd. Hver af disse tilbedes i templerne i Indien, hvor præster og munke synger de gamle hymner til deres ære.

Et fjerde skrift kaldet Ramajahna indgår blandt de hellige skrifter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *